Bliv pilot

VULF

Vestjyllands UL Flyveklub

For yderligere information:

+45 40413361

1

Er det svært at lære?

Mange spørger sig selv, “kan jeg klare at tage et certifikat”. Erfaringen siger, at når der er vilje er der vej men vær dog forberedt på en stejl, men spændende indlæringskurve.

2

Er der nogen aldersgrænser?

Du kan starte uddannelsen til privatpilot, når du kan se hen over instrument-brættet. Når du er fyldt 16 år, kan du få lov til at flyve solo. For at få certifikat kræves det at du er fyldt 17 år.

Der er ingen øvre aldersgrænse. Mange tager certifikat i en moden alder.

3

Er mit helbred godt nok?

Der kræves et almindeligt godt helbred for at få et certifikat. Du må godt have et alternativt syn på farver. Det gør heller ikke noget, at du bruger briller eller kontaktlinser.

Prisen for et UL certifikat    kan groft inddeles i en del omhandlende  teori og formelle krav, samt en del som omfatter selve flyve træningen.Den første del er ens for alle. Den anden del afhænger i høj grad af hvor hurtigt man kan tilegne  sig  den nødvendige rutine  til at flyve sikkert i alle  øvelserne.

Samlet set  kan et UL certifikat erhverves fra ca. 25.000kr

Bliv Pilot


Den første del af et UL certifikat er en helbredstest som er fælles med LAPL. Denne foretages af en autoriseret flyvelæge.

Teori til UL er fælles med LAPL, PPL(A) og PPL(H). Dette foregår i RST klubhuset én gang om ugen i løbet af vinteren i samarbejde med Midtjysk Flyveskole fra Herning. Undervisningen afsluttes med en skriftlig prøve overfor trafikstyrelsen.

Radiocertifikatet N-BEG er obligatorisk for alle som skal betjene en tovejs radio i dansk luftrum. Kurset afvikles i samarbejde med Stauning Lufthavn.

Den praktiske flyvetræning foregår fra Stauning Lufthavn. VULF råder over et Ultralet fly af typen “ICP Savannah MPX-740” som der skoles på. Undervisningen foregår i samarbejde med en erfaren instruktør som sikrer at man er en sikker pilot før man “slippes løs”. Man skal have minimum 20 timer hvoraf de 5 skal være solo.


denne Youtube kanal kan du se nogle af de øvelser man kommer igennem  på den praktiske flyvetræning.


Selve skolingen gennemføres iht. DULFU's retningslinjer  for skoleflyvning.


VULF

Vestjyllands UL Flyveklub

+45 40413361